torsdag 17 november 2016

Vi fortsätter med fina ställen för husbilen längs västkusten!

Det finns en del vedertagna parkeringar där man får stå med husbil, vissa kostar en del och andra ingenting, men det finns ofta ingen mer service än en soptunna, kanske en bara-maja och har man tur en vattenkran! Det man absolut ska tänka på är att inte slänga fram stora mattan, dra ut markisen helt och ta fram hela möblemanget, varsin stol ett litet bord för kaffekoppen räcker, sen kan man liksom känna av, hur det funkar på stället, för det är ju så att fria parkeringar har blivit sällsynta, dels för att vissa inte vet hur man uppför sig, dels för att vi i Sverige dom senaste tre-fyra åren verkligen fått en husbilsboom, och alla får inte plats på dom få ställen som finns! Det är ju trångt på ställplatserna också nu, så det gäller att vi hjälps åt och värdesätter dom fina ställena som finns!

Tänkte att vi börjar strax söder om Helsingborg i Rydebäck, fin stor yta att stå på, observera att det är förbjudet mellan 15/6 - 15/8!!!

Vi brukar alltid äta smörrebröd i Råå!!! Men det finns flera restauranger, och det är inte så långt till Helsingborg heller!
Och väl där, i Helsingborg har man ju kunnat parkera/betalat för att stå nära eller på Parapeten vid turbåtarna över till Helsingör, en favoritplats för oss, som tydligen har sin ställplats öppen året runt sägs det!

Inte helt fel utsikt i den hamnen!

I Höganäs med omnejd finns det några parkeringar, vi hamnar nästan alltid i Svanshall, men det är en ställplats...

Fin utsikt mot andra sidan av bukten vid Ängelholm, och kör vi runt så hamnar vi vid Vistorps hamn, mer känt som Ranarp!!! Där det tydligen pågår en tvist om vi ska få parkera där eller inte...

I Halmstad finns det en hel del parkeringar, vi kan väl tycka att det är lite tråkigt att stå så, men vi har faktiskt stått vid småbåtshamnen några gånger! Fint är det i varje fall, och hela sträckan från Båstad och upp är ju underbar att åka, stanna vid Mellbystrand och fika på stranden, mumma eller sola på Skummeslöv! Tyvärr får man ju inte stå där mer än dagtid. Bilden är från Halmstad...


Falkenberg har ju bra ställplatser, men offseason går det säkert bra att parkera med förnuft vid Skrea strand,


Varberg är inte en stad där man kan parkera sin husbil! Men däremot har dom ju flera ställplatser och fina campingar, ibland får man bita i det sura äpplet!


Från Varberg och uppåt finns det parkeringar, men den vi tänker på och där vi stått mest är nog i Smarholmen! För oss är det en off season plats, på sommaren tar en idrottsklubb betalt för all parkering, och det är trångt om saligheten, men en sen septemberdag finns inte så många där, och badet är fint!

En gammal bild, så kan man inte stå numera, för dom har byggt om på parkeringen!

Vi kommer nu till Göteborg, och där finns det ju ingenting för husbilar sägs det! Tror snarare att man kanske inte vågar stå på parkeringarna som finns, och det är faktiskt en hel del! Vi stod själva på/i Hinsholmskile i somras på den STORA parkeringen och det var hur smidigt som helst!


Drar vi oss lite uppåt och ut mot kusten och dom riktiga seglarorterna, hamnar vi i/på/vid Instöbron! Om man inte har ont av ljudet från skarvarna på bron, så är det här en pärla på vägen ut mot Marstrand! Tyvärr måste man betala från maj till oktober, men läget, läget...


I Marstrand sen finns ju numera en iordningsställd parkering vid Mjölkekilen, där man står bra, fast charmen har försvunnit lite kan vi tycka! Betalda får man göra här med! Men, det finns flera parkeringar där man får stå med husbil, som inte kostar så mycket, men där blir man lätt inparkerad kan vi tycka! Underbar liten ort med hur mycket som helst att titta på och även en hel del fina restauranger, stor favorit!


Fortsätter vi uppåt så hamnar vi på antingen Tjörn eller Orust, där är det svårt att parkera en lång husbil, men vi lyckades i Rönnäng på parkeringen vid restaurangen! Ska väl tilläggas att man bör vara där i tid, och gärna tjöta med personalen i restaurangen och även besöka den, annars blir det nog lite avigt...


Lysekil är väl inte heller nedlusad med parkeringar, men det finns!


I Smögen under högsäsong är det nog bäst att stå på ställplats eller camping! Men här tar säsongen slut tidigt, till vår lycka som husbilister! Från september får man parkera gratis på väldigt nära lägen till byggan!


Hoppar över det som finns mellan Smögen och Grebbestad, men samma som i Smögen gäller nog för den sträckan! I fina Grebbestad kan man parkera på den stora hamnplatsens parkering, och då är man verkligen mitt i smeten😃


Om vi åker söderut och sedan tar E20 mot Alingsås, så finns det flera fina ställen att stå på där! Vid Nolhagahallen har det visst blivit trångt, men vid Savannen på andra sidan stan är det fint att stå, nära till allt och en favorit när det är lights in Alingsås! Vi har dock fastnat för parkeringen vid Mjörn och idrottsplatsen där.


Ja, det var lite tips, inget nytt under solen, men alltid roar det väl någon!
Nu ser vi fram mot en härlig säsong i husbilen, när det inte är så trångt på våra favoritställen😃

På återhörande AEL

3 kommentarer: