fredag 21 oktober 2016

Det skulle ju bli en tbt, men

Det får bli början på ett fredagsmys istället!

Tänkte ta med er tio år bak i tiden, sommar och semester, husbil, alla barn, badmössor, ja ni vet, allt som kan hända i Italien, hände givetvis oss oxå!

Vi börjar i Rom, då har vi redan varit någon vecka i Italien, och mellansonen med kompis hittade fina badkompisar i Pescara, två holländska tjejer, behöver inte säga mer va?

I Rom skulle vi hämta den stora sonen med dåvarande flickvän, men först skulle vi ju till Colosseum! Sagt och gjort, slog in det på GPS:en och kom fram, himla bra parkering här, och platser fanns det! Vi frågade en gubbe om det var ok, si,si sa han och vi grazie😃Visst står vi bra där?! Killarna ville inte följa med in, så dom hängde utanför Colosseum, vi andra gick in, men den lilla sonen blev besviken, var är gladiatorerna??? Så vi kan väl säga att det blev en snabb titt på Colosseum och till råga på allt hade vi prickat en sån där 40-gradig Rom hetta dag☀️☀️☀️, vi stapplade ut till killarna...När vi sen åkte för att passa flyget så vill det sig ju inte bättre än att den lille känner av värmen och kaskadspyr på mellansonens kompis! Som tur var hade han ju bara druckit vatten....

Vi plockade upp flygresenärerna och ställde kosan söderut...Det var många höga broar och väldigt mycket vägarbeten, så klockan blev mycket innan vi närmade oss vårt mål, en stor camping som vi sett ut, som hade allt, pool, bar, restaurang, beach, affär, MEN, var i h - e låg den??? Vi höll på i två timmar, det var kolsvart, ingen som visste, vi ringde, dom pratade tyska, och vi fattade ingenting...till slut, hittade vi den skylt som dom snackat om, och vi körde genom tre meter höga vass, var framme en minut i elva, tror ni dom blev glada? Vi var sju stycken som dom skulle checka in!!! Ingen av oss fick vårt tilltalsnamn på armbandet som vi skulle ha på oss!!

Det var en stor camping med stora platser, fast vår såg ut som om en bomb hade fallit ner...Men vi badade och hade det skönt,Efter någon dag förflyttade vi oss, inte lika dramatiskt den här gången...men vi fick lära oss den italienska badmössans historia!!! För att bada i poolen, som givetvis inte ingick i priset, var man oxå tvungen att köpa en badmössa! Som tur är, har alla kort på detta försvunnit...

Nu var det dags att skicka hem alla fyra äldre barnen, ja så små var dom ju inte, men vi vinkade av dom och sen satte vi fart över till andra kusten och Vieste-området. Hade läst om en camping, och den var jättefin, men nu börjar det bli trångt i Italien, så det fanns inte så många platser kvar för lite större bilar, och när vi bestämt oss och åker in, så står det givetvis en italienare på den plats som vi valt! Och han skulle inte flytta på sig, det blev till att traska upp till receptionen igen, som tur var hade dom golfbilar, så vi slapp gå tillbaka...han gubben i Laikan fick snällt flytta på sig, för dom hade gjort fel, och vi hade större bil än honom...

Här ser ni honom när han går förbi oss, sur som ättika!!! Men när vi sen fick myror hos oss och dom var tvungna att spruta, då tyckte han det var jättekul och stod och skrattade, tur vi hade trevliga grannar!Visst ser det italienskt ut?! Det var det också...vi började så sakta åka hemåt, vi passerade ett ställe som vi sa att dit åker vi nästa gång, och det är en av våra favoriter sedan dess,Den platsen är väldigt populär, men stranden och badet är det bästa vi haft i Italien!

På vägen hem blir jag dålig, men vi åker in i Bologna, där det var fintVi hade sedan bestämt att vi skulle testa en stor fin camping i Dolomiterna camp sexteen tror jag den heter, men då var jag så dålig att maken och den lilla sonen fick leka barnen från Frostmofjället själva!Resan hem till Sverige gick fort, jag hamnade på infektionskliniken på Malmö sjukhus, men det är en annan historia !!!

Ha ett fint fredagsmys och trevlig helg alla, på återhörande, AEL

1 kommentar:

  1. Ja, som det kan bli 😂 har aldrig varit då förtjust i Italienare. Kram på er å trevlig helg!

    SvaraRadera