torsdag 27 oktober 2016

Ställplatser del 2

Som jag lovade...nu kommer fortsättningen! Men börjar med att visa några bilder från Varberg...Sådärja, nu är jag nöjd😃

En nygammal plats, som vi var mycket på förra året, ligger i Lerkils hamn, rakt ut från Kungsbacka mot havet kan man säga. För många år sedan fick man stå längst in i hamnen framför huset som ligger där, men det blev nog för mycket trafik och man flyttade ut husbilarna till en parkering på grus, det ser inte så mycket ut för världen, men läget, läget...finns lite ström, en byggnad ned toalett och dusch, tvättmaskin men än så länge ingen tömning(tyckte oss se att man skulle göra något men vet ej hur det blev), kod till huset får man när man betalar i restaurangen/kiosken.


Nu närmar vi oss Göteborg, tar färjan från lilla Varholmen på Hisingen över till Hönö, där svänger vi vänster i rondellen mot HönöKlåva, småbåtshamn, populärt, finns affärer och flera bra restauranger på gångavstånd, vår favorit är Tullhuset, dyrt, men läget...


Fint som snus, nu hoppar jag över Fotö, har inte varit där på länge, och har inga aktuella bilder, dock finns det två ställplatser, och väldigt populära bland dom av oss som fiskar har jag förstått!
Vi åker tillbaka mot färjan, men fortsätter nu rakt fram mot Öckerö, där finns det nu tre olika parkeringar att stå på, småbåtshamn men det kommer in en del stora båtar med! Fint servicehus, som man betalar extra för att få använda, bra tycker vi som gärna gör allt i bilen! Tömningsstationen lite längre bort, som ingår, om man inte kommer och vill tömma, då får man betala en symbolisk summa, fina grillar och även möbler, det händer alltid något! Café med lite mat och bra räkmacka, fiskbutikernas på gångavstånd, en favorit när man vill tjöta lite med folk!


Fortsätter vi lite till kommer man till Hälsö, en av våra stora favoriter! Dom har nu byggt en del nya grejer till båtarna, hus och spolplatta, som tyvärr tar lite av platserna, men skulle tro att nästa sommar får man stå på spolplattan, hit åker vi för att det är lugnt och skönt, inte så mycket trafik, en bit till affärer och så, men med cykel fixar man det ändå! Vi tyckte atom höjde priset lite väl förra året, men för oss är det här en vintersäsongsplats och då kostar det inte så mycket, men då har man inte full service heller.


Fin utsikt är det i alla fall!!!

Vi har inte varit på dom andra öarna som finns ett steg längre bort, Källöknippla, Hyppeln,men det vi vet är att det är dyrt och få platser, men väldigt fint!
Tar vi färjan tillbaka till fastlandet kan man svänga runt och ta en annan färja till Björkö, har inga nya bilder därifrån och helt ärligt har vi inte varit där på två år, men det är populärt och fin restaurang har vi förstått!

Nu åker vi E6 uppåt en bit, och hamnar på Orust, nämligen i Henån, väldigt populär ställplats, många norrmän, och det är en småbåtshamn med servicehus, vi har bara varit där offseason och då letade vi inte efter tömning och sånt, så jag hoppas att det finns...


Palmer, häftigt va?!!

Vi åker en bit till och kommer till Lysekil! En underbar stad med två ställplatser och många parkeringar! På lågsäsong är det nog bättre att stå i södra hamnen men annars tycker nog vi att Valbodalens småbåtshamn är lite roligare, fast man kan nog behöva en cykel eller starka ben, det är en bit att gå till centrum eller den fina restaurangen i Norra Hamnen, men den går inte av för hackor, nice aw säger vi bara!!! Det får bli två bilder från fina Lysekil!


Vi åker till nästa stora turistattraktion i dom här trakterna, dvs, Smögen!
Finns flera ställen att stå på, den med finast utsikt är på Sotenäs campings bergsställplatser! Härliga vyer och har man tur och det inte blåser, ja då är det nog en av dom bästa ställplatserna längs kusten! Cykel eller buss behövs för att komma ner till Kungshamn eller Smögen, där allt finns!!! Två bilder därifrån också...


Nu har vi kommit en bit på väg, vet att ni är många som saknar en del orter, som Hunnebostrand, och lite mer norrut Strömstad, men vi hinner inte kolla på allt! För nästa vecka kanske vi ska fortsätta med var man kan fricampa/parkera längs kusten här i väst!

Så, på återhörande, AEL

2 kommentarer:

  1. Wow, vad flitig du har varit och så många tips du deltat med dig av, tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Imelda, men egentligen är det inget nytt under himlen, men tycker själv det är roligt att läsa vad folk tycker om olika platser, jag måste bara lära mig att skriva kortfattat, fast det är ju min blogg, jag som bestämmer😃

      Radera